Intézményvezetőknek

Tisztelt Igazgatónő/Igazgató Úr!

 

 

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz – az általam képviselt RIDISZ nevében -, hogy a 2018. évi tagdíjat – 30 000 Ft - (kénytelenek voltunk emelni a megnövekedett terhek miatt) szíveskedjenek mielőbb átutalni a számlánkra! (Az MDSZ 100%-os emeléséhez képest mi „csak” 50%-al növeltük. )

Számlaszámunk: 11701004-20209548

A tagdíj befizetési határideje: 2018. január 25.

Kérjük még, hogy befizetéskor (átutaláskor) feltétlen tüntessék fel az intézmény nevét is, mivel a fenntartó több iskola esetében is azonos, s ez félreértésekhez vezethet. Ráadásul az igazoló számlát sem tudjuk különben, hogy kinek a nevére állítsuk ki. Egyébként – alapszabályunk értelmében - a versenyeinken való indulás alapfeltétele az éves tagdíj befizetése. 2017-ben már 98 református iskola csatlakozott szervezetünkhöz! Reméljük ez a szám idén száz fölé emelkedik, hiszen még mindig nem csatlakozott hozzánk sok iskola! Azért is különösen nagy szükségünk van rá, mert a támogatás kevés, és ráadásul bizonytalan is. A pályázatoknál pedig attól is függ az összeg, hogy mennyi önrészt tudunk hozzátenni.

Egyben szeretném figyelmébe ajánlani Önnek és kollégáinak – legfőképpen a testnevelő  társaimnak – honlapunkat, ahol sok hasznos tudnivaló található versenyeinkről (eredmények, versenykiírások…):  http://ridisz.hu/

Örömmel számolhatok be arról, hogy – Istennek hála – egyre több iskola kapcsolódik be versenyeinkbe, s egyre többen szeretnének hagyományteremtő versenyt rendezni közreműködésünkkel, segítségünkkel. Az elmúlt tanévben már 11 sportágban – új sportág volt a gyorstollaslabda, nagy sikerrel - 15 versenyt rendeztünk (ezen kb. 3000 diák vett részt kb. 70 iskolából, köztük határainkon túliakból is), ebben a tanévben is legalább 16-17 et szeretnénk lebonyolítani, 11-12 sportágban. Az alábbi iskolák megérdemlik, hogy külön kiemeljük őket, mivel ők rendezték, rendezik a legtöbb versenyt: Mezőtúr (évente 5-6 versenyt bonyolítanak le), Kunszentmiklós (ők rendeztek először fiú kosárlabda tornát, tőlük indult a versenyzés), Kiskunhalas, Debrecen (Refi), Kecskemét, Lónyay (Bp.), Vésztő, Balmazújváros, Nagykőrös… (csak azokat soroltam fel itt, akik már legalább 3-4 versenyt rendeztek).

Mivel tavaly is új helyszínnel gazdagodtunk, így igyekszem minden iskolát s minden helyszínt felsorolni, amelyik már rendezett versenyt: Albertirsa, Baár-Madas (Bp.), Balmazújváros, Békés, Debrecen (REFI), Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kiskunhalas, Kunszentmiklós, Lónyay (Bp.), Mezőtúr, Miskolc (Lévay), Nagykőrös, Pápa, Pécs, Tiszafüred, Verőce, Vésztő. (Ha valamelyik várost, ill. iskolát véletlenül kihagytam, elnézést kérek, kérem jelezzenek vissza!)

Szövetségünket egyre komolyabban veszik világi viszonylatban is. 2011-ben bekerültünk a MOB Diák- Egyetemi és Főiskolai Tagozatába, melynek részt veszünk a tanácskozásain, s javaslatokat is tehetünk, s mind anyagilag – pályázat útján -, mind erkölcsileg és szakmailag támogatnak bennünket (valószínűleg idén átkerülünk az EMMI-hez). Katolikus testvérszervezetünkkel (KIDS) is jó kapcsolatunk van, egyre több a közös rendezvényünk.

Évente két ízben a Parlamentben is képviseltetjük magunkat a Keresztény Civil Szervezetek Fórumán.

Ebben az évben már XXI. alkalommal bonyolítjuk le nyári sportáborunkat Balatonszárszón, az SDG Konferenciatelepén, melyről  külön értesítést küldünk minden iskolának e levelünkkel együtt.

A tagdíj befizetésével kapcsolatban szíves intézkedésüket előre is köszönjük!

 

 

Munkájukra, szolgálatukra Isten áldását kérve tisztelettel:

                                                        

 Bp., 2018. január 12.

                                                                                                                     Balássy László

                                                                                                                             a RIDISZ elnöke